fbpx
+359 888 960 856 terastar@abv.bg

Нашата история

Фирма „Тера Стар” ООД е създадена през 2001 г. в град София. Основната дейност на фирмата е производство на сухи строителни смеси лепила, мазилки и др. Тя е активен участник на пазара в България. Продуктите, които предлага фирмата са лепила за керамични, каменни облицовки, фаянс, теракот, гранитогрес, мрамор – флекс, пръскана мазилка и други с доказано високо качество.

Производствена база

Производствената база на фирмата се намира в област София, с.Кривина, ул.“Свети Спас“ 18. Производственото хале е 303м2, където е разположено технологичното оборудване за производство на сухи строителни смеси, лепила, мазилки. Към производствената сграда има и административна част на три етажа.

Дворът на предприятието е от 3200 м2., изцяло бетониран, където се извършва разтоварването на материалите (пясък, цимент и мраморен прах) за производството на основната продукция. Предприятието произвежда 8 вида строителни смеси. 

 

Гoдини на българския пазар

български склада

тона годишна произведена продукция

Технологичен процес

Новата технологична линия, която използва фирмата позволява ефективното производство на необходимите количества краен продукт по вид и качество. Възелът осигурява автоматично тегловно дозиран  на 4 компонента. Моментално се елиминира необходимостта от тежък физически труд от страна на персонала. Процесът на смесване се осигурява от лопатков смесител с обем 1,5m³. Смесителят е с пропелери за по-бързо хомогенизиране. Понижената консумация на ел. енергия води до намаляване на количество отделени в атмосферата вредни емисии.

Намалението на парникови емисии и на CO2 в резултат на препоръчаната мярка чрез използване на стандартна методология.

.

 

 

Инсталацията включва поточна линия за производство на лепила и мазилки използва електроенергия като енергоносител. Такива инсталации се използват ефективно в редица европейски страни и в България.

ПРОЦЕСЪТ ОТБЛИЗО

Всяка торба, която достига до крайния потребител преминава през няколкото етапа на преработка, които включват смесване на суровините и помощните вещества в смесител и последващото пълнете. Целият процес е напълно автоматизиран по европейските стандарти.

След приключване на етап „пълнене“ се продължава по поточна линия като крайната точка е вземато на торбата от автоматизиран робот, който нарежда закономерно торбите върху палети. След достигане на бройка от 48 торби, продукцията е готова за експедиция.